Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Hartige steel-cut oats

Havergrutten

Ingrediënten

  • Theelepen roomboter
  • 50 gram steel-cut oats
  • 150ml water
  • 100gr cottage cheese
  • 25gr Parmezaanse kaas
  • sriracha
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • 1/2e avocado

Bereidingswijze

1

Smelt de boter op middenhoog vuur. Voeg de steel-cut oats toe en rooster deze voor ongeveer 3 minuutjes. Voeg het water toe. Wanneer het kookt kun je het vuur laag zetten. Laat dit ongeveer 20 minuten pruttelen.

2

Bak ondertussen twee eitjes.

3

Neem de steel-cut oats van het vuur. Hierna kun je de cottage cheese en de Parmezaanse kaas er doorheen roeren.

4

Vul er een kom mee en voeg de eitjes, avocado en wat peper en zout toe. Maak het af met wat sriracha saus als je van lekker pittig houdt!