Hartige havergrutten met andijvie en blauwe kaas

25 minuten
Havergrutten

Ingrediënten

  • 150 gram havergrutten van Meesters van De Halm
  • 200 gram andijvie
  • sap van een halve citroen
  • 1 klein uitje
  • 75 gram blauwe schimmelkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje peper en zout

Bereidingswijze

1

Kook de havergrutten ongeveer 15 minuten totdat deze gaar is. Spoel deze af.

2

verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 1 minuutje.

3

Voeg daarna de havergrutten toe en bak deze ongeveeer 2 minuten aan. Hierna kun je de blauwe kaas toevoegen, laat deze goed smelten, samen met het citroensap.

4

Voeg nu de andijvie toe. Het lijkt misschien veel, maar dit slinkt nog. Serveer met schijfjes citroen en dan kun je aanvallen!