Hartige havergrutten met andijvie en blauwe kaas
25 minuten
Havergrutten
Ingrediënten
- 150 gram havergrutten van Meesters van De Halm
- 200 gram andijvie
- sap van een halve citroen
- 1 klein uitje
- 75 gram blauwe schimmelkaas
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje peper en zout
Bereidingswijze
1
Kook de havergrutten ongeveer 15 minuten totdat deze gaar is. Spoel deze af.
2
verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 1 minuutje.
3
Voeg daarna de havergrutten toe en bak deze ongeveeer 2 minuten aan. Hierna kun je de blauwe kaas toevoegen, laat deze goed smelten, samen met het citroensap.
4
Voeg nu de andijvie toe. Het lijkt misschien veel, maar dit slinkt nog. Serveer met schijfjes citroen en dan kun je aanvallen!