Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Griekse havergruttensalade

45 min + 3 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 100g De Halm steel-cut oats
  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • Een handvol cherrytomaatjes
  • 2 tl basilicum
  • Snufje zout/peper
  • 1 plak fetakaas
  • 1 paprika
  • Scheutje olie
  • 1-2 etl griekse yoghurt
  • 2 etl olijven

Bereidingswijze

1

Spoel de havergrutten goed af onder de kraan.

2

Doe 200 ml koud water in de pan en voeg de havergrutten toe. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken

3

Leg de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 3 uur staan of zet de pan een nachtje in de koelkast.

4

Snijd de komkommer, rode ui, cherrytomaatjes en voeg toe aan de havergrutten.

5

Maak een dressing van de griekse yoghurt, olie, peper/zout en basilicum en roer goed door elkaar.

6

Meng de dressing door het steel-cut oats mengsel. Garneer als laatste met de olijven