Griekse havergruttensalade
Ingrediënten
- 100g De Halm steel-cut oats
- ½ komkommer
- ½ rode ui
- Een handvol cherrytomaatjes
- 2 tl basilicum
- Snufje zout/peper
- 1 plak fetakaas
- 1 paprika
- Scheutje olie
- 1-2 etl griekse yoghurt
- 2 etl olijven
Bereidingswijze
1
Spoel de havergrutten goed af onder de kraan.
2
Doe 200 ml koud water in de pan en voeg de havergrutten toe. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken
3
Leg de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 3 uur staan of zet de pan een nachtje in de koelkast.
4
Snijd de komkommer
5
rode ui
6
cherrytomaatjes en voeg toe aan de havergrutten.
7
Maak een dressing van de griekse yoghurt
8
olie
9
peper/zout en basilicum en roer goed door elkaar.
10
Meng de dressing door het steel-cut oats mengsel. Garneer als laatste met de olijven