Gevulde paprika met havergrutten
30 min 1 personenIngrediënten
- 90g De Halm Havergrutten
- 1 paprika (rood
- Handje spinazie
- 1 eetlepel ricotta
- Handje geraspte pittige kaas
- Snufje peper en zout
Bereidingswijze
1
Doe de havergrutten in een pan. Voeg er water bij zodat het water twee keer zo hoog staat als de grutten.
2
Breng het water aan de kook
3
voeg een snufje zout toe en zet het vuur laag. Roer af en toe terwijl de grutten aan het koken zijn.
4
Snijd de bovenkant van de paprika af en haal de zaadjes eruit. Snijd eventueel ook een beetje van de onderkant af zodat deze stevig kan staan.
5
Wanneer de havergrutten bijna klaar zijn voeg dan de spinazie toe en laat die even mee koken.
6
Vul de paprika gedeeltelijk met havergrutten
7
schep er een lepel ricotta bovenop (met eventueel wat extra kruiden) en vervolgens nog wat havergrutten.
8
Strooi een beetje pittige geraspte kaas over de bovenkant en zet 5 min in de oven op 180°C zodat de kaas smelt.