Gevulde paprika met havergrutten

30 min
Havergrutten

Bereidingswijze

1

Doe de havergrutten in een pan. Voeg er water bij zodat het water twee keer zo hoog staat als de grutten.

2

Breng het water aan de kook, voeg een snufje zout toe en zet het vuur laag. Roer af en toe terwijl de grutten aan het koken zijn.

3

Snijd de bovenkant van de paprika af en haal de zaadjes eruit. Snijd eventueel ook een beetje van de onderkant af zodat deze stevig kan staan.

4

Wanneer de havergrutten bijna klaar zijn voeg dan de spinazie toe en laat die even mee koken.

5

Vul de paprika gedeeltelijk met havergrutten, schep er een lepel ricotta bovenop (met eventueel wat extra kruiden) en vervolgens nog wat havergrutten.

6

Strooi een beetje pittige geraspte kaas over de bovenkant en zet 5 min in de oven op 180┬░C zodat de kaas smelt.

Ingredi├źnten

  • 90g De Halm Havergrutten
  • 1 paprika (rood
  • Handje spinazie
  • 1 eetlepel ricotta
  • Handje geraspte pittige kaas
  • Snufje peper en zout