0

Gevulde paprika met havergrutten

30 min Havergrutten 1 personen

Ingrediënten

  • 90g De Halm Havergrutten
  • 1 paprika (rood
  • Handje spinazie
  • 1 eetlepel ricotta
  • Handje geraspte pittige kaas
  • Snufje peper en zout

Bereidingswijze

1

Doe de havergrutten in een pan. Voeg er water bij zodat het water twee keer zo hoog staat als de grutten.

2

Breng het water aan de kook

3

voeg een snufje zout toe en zet het vuur laag. Roer af en toe terwijl de grutten aan het koken zijn.

4

Snijd de bovenkant van de paprika af en haal de zaadjes eruit. Snijd eventueel ook een beetje van de onderkant af zodat deze stevig kan staan.

5

Wanneer de havergrutten bijna klaar zijn voeg dan de spinazie toe en laat die even mee koken.

6

Vul de paprika gedeeltelijk met havergrutten

7

schep er een lepel ricotta bovenop (met eventueel wat extra kruiden) en vervolgens nog wat havergrutten.

8

Strooi een beetje pittige geraspte kaas over de bovenkant en zet 5 min in de oven op 180°C zodat de kaas smelt.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!