Gevulde ananas met havergrutten en garnalen

Indruk maken met een spectaculair oosters gerecht? Met deze gevulde ananas gaat dat zeker lukken!

30 min
Steel-cut oats

Ingredi├źnten

  • 150g de Halm Havergrutten
  • 1 verse ananas
  • 200g chili garnalen
  • 3 lente uien
  • Handje cashewnoten
  • 2 tl knoflook puree
  • Scheut sojasaus
  • Scheut sesamolie
  • (optioneel) 1 chili peper

Bereidingswijze

1

Spoel de havergrutten af onder de kraan. Kook ze vervolgens met 300 ml water onder regelmatig doorroeren in +/- 20 minuten gaar.

2

Bak ondertussen de garnalen samen met de knoflook puree.

3

Snij de ananas in de lengte door midden en hol deze uit.

4

Voeg de stukjes ananas samen met de lente uien (eventueel gesneden chili peper) en cashewnoten aan de garnalen toe.

5

Voeg als laatste de havergrutten samen met de sojasaus en sesamolie toe, en bak het nog even op hoog vuur.

6

Vul vervolgens de uitgeholde ananas voor een heerlijk feestelijke maaltijd!