Gevulde ananas met havergrutten en garnalen
Indruk maken met een spectaculair oosters gerecht? Met deze gevulde ananas gaat dat zeker lukken!
30 min
Ingrediënten
- 150g de Halm Havergrutten
- 1 verse ananas
- 200g chili garnalen
- 3 lente uien
- Handje cashewnoten
- 2 tl knoflook puree
- Scheut sojasaus
- Scheut sesamolie
- (optioneel) 1 chili peper
Bereidingswijze
1
Spoel de havergrutten af onder de kraan. Kook ze vervolgens met 300 ml water onder regelmatig doorroeren in +/- 20 minuten gaar.
2
Bak ondertussen de garnalen samen met de knoflook puree.
3
Snij de ananas in de lengte door midden en hol deze uit.
4
Voeg de stukjes ananas samen met de lente uien (eventueel gesneden chili peper) en cashewnoten aan de garnalen toe.
5
Voeg als laatste de havergrutten samen met de sojasaus en sesamolie toe, en bak het nog even op hoog vuur.
6
Vul vervolgens de uitgeholde ananas voor een heerlijk feestelijke maaltijd!