Havergrutten, ook wel Steel-Cut Oats genoemd, zijn gesneden haverkorrels. Het verschil met havermout zit dan ook alleen in het verwerkingsproces. Doordat de havergrutten niet geplet zijn, zoals de bekende havermout, behouden grutten de volle, robuuste haversmaak en hebben ze bovendien een bijzondere bite. Ze zijn heerlijk in zowel zoete als hartige gerechten!
Spoel de havergrutten af met behulp van een fijne zeef en koud water. Kook de havergrutten in een ruime hoeveelheid water in ongeveer 15 minuten beetgaar. Voor een wat zachtere bite kook je de havergrutten 20 minuten. Na het koken van de havergrutten kunnen de grutten wat slijmeriger zijn. Dit is ideaal bij bijv. het maken van pap of risoto. Als je het slijm liever wilt verwijderen, kun je de grutten na het koken met warm water afspoelen.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Your cart is currently empty.
Return to Shop
We hebben onze muesli’s verbeterd. Het kan zijn dat je bij je bestelling nog verpakkingen krijgt met de oude receptuur, al met de nieuwe, of een mix. We maken natuurlijk eerst de voorraad van de oude recepturen op. Als je een zak met de nieuwe receptuur hebt is deze te herkennen aan de groene sticker met “Nieuw recept” op de voorkant.