Havergrutten, ook wel Steel-Cut Oats genoemd, zijn gesneden haverkorrels. Het verschil met havermout zit dan ook alleen in het verwerkingsproces. Doordat de havergrutten niet geplet zijn, zoals de bekende havermout, behouden grutten de volle, robuuste haversmaak en hebben ze bovendien een bijzondere bite. Ze zijn heerlijk in zowel zoete als hartige gerechten!
Spoel de havergrutten af met behulp van een fijne zeef en koud water. Kook de havergrutten in een ruime hoeveelheid water in ongeveer 15 minuten beetgaar. Voor een wat zachtere bite kook je de havergrutten 20 minuten. Na het koken van de havergrutten kunnen de grutten wat slijmeriger zijn. Dit is ideaal bij bijv. het maken van pap of risoto. Als je het slijm liever wilt verwijderen, kun je de grutten na het koken met warm water afspoelen.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop