Havergrutten met tomaat en basilicum

30 min
Steel-cut oats

Ingrediënten

  • 175g De Halm havergrutten
  • 3 glazen water
  • 6 gesneden Roma tomaten, in plakken
  • Olijfolie
  • Handje verse basilicum, grof gesneden
  • Snufje knoflookpoeder
  • Snufje zout en peper

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 150°C.

2

Neem een grote pan waar de havergrutten en het water ingaan. Breng aan de kook en verminder de vlam.

3

Doe de deksel op de pan en laat onder af en toe roeren 25 minuten sudderen.

4

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. en leg de tomatenschijven hierop.

5

Zet de bakplaat in het midden van de oven tot de tomaten licht bruin beginnen te kleuren.

6

Meng, wanneer de havergrutten klaar zijn, deze met de tomaten. Voeg vervolgens de basilicum, knoflook, zout en peper toe.