Vezelrijke volkoren peperkoek
15 min (55 minuten baktijd) 12 personenIngrediënten
- 200 gram vezelrijke granola
- 200 gram havermout
- 4 eetlepels appelstroop
- 4 eetlepels honing
- 2 eieren
- 1 eetlepel koekkruiden
- 1 eetlepel kaneel
- 1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet hem goed in.
2
Maal 100 gram eiwitrijke granola en de havermout in een blender of keukenmachine fijn.
3
Kluts in een beslagkom de eieren en meng hier de appelstroop en honing door. Voeg de gemalen meel en granola toe en roer deze door het ei-mengsel. Voeg tot slot de koekkruiden
4
kaneel en het bakpoeder toe. Roer alles nog eens goed door elkaar en giet het beslag in het bakblik. Strooi nog wat eiwitrijke granola over de bovenkant.
5
Bak de cake 55-60 minten in de oven