Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maal de granola met een blender of keukenmachine tot een grof kruim. Voeg hier gesmolten kokosmelk en de siroop aan toe. Vet een taartvorm in en maak van het granolamengsel een bodem. Druk de bodem stevig aan, bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel of de onderkant van een glas. Bak de bodem 8 minuten op 180 graden.
Maak ondertussen de cranberry vulling. Verwarm de cranberries samen met het water, de vanille suiker en eventueel een kaneelstokje en steranijs. Verwarm het geheel 10 minuten en prak de cranberries dan fijn met een vork. Haal de pan van het vuur en voeg het chiazaad toe. Laat het mengsel even staan.
Verwarm de gecondenseerde melk in een pannetje. Snijd de chocolade in stukjes en smelt deze in de gecondenseerde melk. Roer tot alle chocolade gesmolten is.
Verdeel de cranberry compote over de taartbodem. Giet hier de witte chocolade topping overheen. Tip: als de witte chocolade topping te hard geworden is, verwarm hem dan weer eventjes, dan wordt hij weer wat vloeibaarder.
Garneer je taart met wat extra granola en eventueel wat cranberries en takjes rozemarijn.
De geliefde ex-stagiair en fulltime foodie Hanne van de blog gewoonhanne.nl ontwikkelde dit heerlijke recept in opdracht van ons. Op haar blog vind je 'gewoon lekkere', 'gewoon makkelijke' en 'gewoon gezonde' recepten. Recepten voor iedereen dus!
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop