0

Vegan Trifle met Aardbeienmousse

30 minuten Granola Basilicum / Aardbei / Chocolade 6 personen

Ingrediënten

  • VOOR DE AARDBEIENMOUSSE
  • 150 gram aquafaba (het vocht uit een pot of blik kikkererwten)
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 300 gram aardbeien
  • VOOR DE TRIFLE
  • 500 milliliter plantaardige chocoladevla
  • 250 gram Kruidengranola Aardbei-Basilicum-Chocolade
  • 300 gram verse aardbeien
  • Een paar takjes verse basilicum
  • Aardbeienspread of -jam

Bereidingswijze

1

Maak eerst de aardbeienmousse. Snijd de aardbeien in fijne blokjes. Doe de aquafaba in een kom en klop deze met de mixer op de hoogste stand tot deze begint te schuimen. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe. Wanneer alle suiker toegevoegd is, voeg je de aardbeienstukjes toe. Klop nog 5 tot 10 minuten door tot de mousse stevig is (hoe krachtiger je mixer is, hoe sneller het schuim stevig zal worden. Heb je geen krachtige mixer, heb dan geduld en blijf kloppen).

2

Nu kun je de trifle in elkaar gaan zetten. Was de aardbeien, verwijder eventueel de kroontjes en halveer ze. Neem vervolgens een mooie glazen kom of schaal. Doe hier de helft van de granola in. Leg hierop vervolgens een laag chocoladevla. Voeg daarna de aardbeien toe. Eindig met de aardbeienmousse. Garneer de trifle met wat extra granola, aardbeien, aardbeienspread en wat blaadjes basilicum.

Granola Basilicum / Aardbei / Chocolade
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!