0

Gezondere Carrotcake met Eiwitrijke Granola-vulling

(20 min + 45 minuten oventijd) Eiwitrijke Granola 10 personen

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 120 gram dadels, ontpit
  • 150 gram wortels
  • 3 eieren of eivervanger
  • 50 milliliter zonnebloemolie
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen kardemon
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1 sinaasappel
  • 3 grote handel Eiwitrijke Granola
  • 100 milliliter dikke kokosyoghurt
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel honing of siroop

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Rasp de wortels en de schil van de sinaasappel fijn.

3

Doe de sinaasappelrasp, eieren, zonnebloemolie en kaneel in de mengkom van je keukenmachine en meng kort.

4

Voeg de wortel bij het beslag en meng kort. Voeg vervolgens ook de ontpitte dadels en het meel toe en meng nogmaals.

5

Meng nu 2 handen granola met een spatel door het beslag zodat het niet fijn wordt gemalen en zijn lekkere crunch behoudt!

6

Tot slot voeg je de bakingsoda toe en giet je hier de appelciderazijn over zodat de baking soda geactiveerd wordt. Meng nogmaals met de spatel even door.

7

Doe het beslag in een bakvorm en bak de taart in 45 minuten gaar.

8

Maak ondertussen de frosting door de kokosyoghurt te mengen met de honing en het sap van een halve limoen.

9

Laat de cake minstens een uur afkoelen voordat je de frosting erop doet.

10

Versier de cake met de overgebleven granola en enjoy!

11

Lucy van yourmealplanners ontwikkelde dit heerlijke recept in opdracht van ons met onze Eiwitrijke granola.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!