0

Chiapudding met stoofpeertjes en granola koolhydraat verlaagd

20 minuten (+ 2 uur in de koelkast) Granola Koolhydraat Verlaagd 2 personen

Ingrediënten

  • 6 eetlepels chiazaad
  • 300 milliliter havermelk
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 200 gram stoofpeertjes uit pot
  • 6 eetlepels granola koolhydraat verlaagd

Bereidingswijze

1

Meng het chiazaad met de melk, ahornsiroop en de koekkruiden in een kommetje. Roer even goed door en dek het kommetje dan af. Zet de kom in de koelkast en laat de chiapudding minstens 2 uur staan.

2

Pureer de stoofpeertjes met een staafmixer of blender. Neem vervolgens twee mooie glazen. Leg onderop de glazen een laagje stoofpeertjes puree. Leg daarop de chia pudding en eindig met wat knapperige granola koolhydraat verlaagd.

3

Garneer de glaasjes eventueel met wat extra stoofpeertjes.

4

Tip: Wil je een ontbijt met nog minder koolhydraten? Gebruik dan fruit dat lager is in koolhydraten, zoals aardbeien. Of vervang het fruit door een laagje notenpasta of pindakaas.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!