0

Bagel met Tofu, Avocado en Eiwitrijke Granola

30 minuten (+ 1,5 uur wachttijd) Eiwitrijke Granola 2 personen

Onze Eiwitrijke Granola is natuurlijk lekker in een kom yoghurt of kwark, maar door zijn neutrale smaak kun je hem ook goed gebruiken als topping op hartige gerechten. Strooi bijvoorbeeld eens een handje over je salade of je broodje. Een lekkere crunch is dan gegarandeerd!

Ingrediënten

  • VOOR DE TOFUPLAKKEN
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1/2 eetlepel balsamico azijn
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • olie om in te bakken
  • VOOR DE BAGEL
  • 2 bagels
  • 1 kropje little gem sla
  • 2 eetlepels naturel hummus
  • 40 gram eiwitrijke granola
  • een paar blaadjes koriander of peterselie

Bereidingswijze

1

Wikkel het blok tofu in wat keukenpapier. Leg het blok op een bord en dek het af met een ander bord. Zet iets zwaars op het bovenste bord om zo veel mogelijk vocht uit de tofu te persen. Laat de tofu 10 tot 30 minuten uitlekken.

2

Maak vervolgens de marinade. Meng de sojasaus, ahornsiroop, balsamico azijn, het gerookte paprikapoeder, de mosterd en het knoflookpoeder door elkaar. Doe de marinade in een diep bord. Snijd het blok tofu in 8 plakken. Wentel deze plakken door de marinade en laat ze 1 uur marineren in het bord. Je kunt de tofu ook de avond van tevoren alvast marineren en het bord een nacht in de koelkast zetten.

3

Verhit wat olie in een pan. Leg de plakken in de pan en bak ze 10 minuten. Keer de plakken af en toe. Bestrijk de plakken tussendoor met de overgebleven marinade uit het bord.

4

Snijd de bagels doormidden. Smeer wat hummus over de onderste helften van de bagels. Verdeel de sla over de bagels. Leg hier de plakken gemarineerde tofu bovenop. Garneer met de eiwitrijke granola en wat koriander of peterselie.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!