0

Sinterklaas Appeltaart met Kruidnootjes en Mandarijn

30 minuten (+ 75 minuten oven- en rusttijd) Glutenvrije Havermout – 750 gram 10 personen

Ingrediënten

  • 230 gram glutenvrije havermout
  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 8 gram bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 125 gram plantaardige margarine op kamertemperatuur
  • 180 gram appelmoes (ongezoet)
  • Rasp van de schil van 2 mandarijnen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 theelepel amandelaroma (optioneel)
  • VOOR DE VULLING
  • 5-6 appels (500 gram gesneden)
  • 35 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1 theelepel maïzena
  • 100 gram glutenvrije kruidnoten
  • TER GARNERING
  • (plantaardige) slagroom
  • extra kruidnoten

Bereidingswijze

1

Maal de havermout in een keukenmachine of blender tot een fijn meel. Voeg dit samen met het amandelmeel, lichtbruine basterdsuiker, koekkruiden, bakpoeder en het zout toe in een kom. Meng alles goed door elkaar.

2

Voeg vervolgens de plantaardige margarine, appelmoes, amandelaroma en vanille aroma toe. Mix alles goed door elkaar totdat er een plakkerig deeg ontstaat. Laat dit deeg 30 minuten in de koelkast rusten.

3

Ondertussen kun je de appels in kleine stukjes snijden. Dit kan met of zonder schil. Doe de gesneden appels in een kom en voeg er de kristalsuiker, koekkruiden, maïzena en de rasp van de mandarijnen. Hussel goed door elkaar.

4

Verwarm de oven voor op 180°C.

5

Bekleed een bakblik met bakpapier en vet de randen in met olie. Doe vervolgens het deeg (of de helft van het deeg als je twee kleine taartjes maakt) in de springvorm en verdeel het gelijk over de bodem en randen. Zorg dat de randen ongeveer 1,5 cm dik zijn. Verkruimel de kruidnootjes over de bodem. En vul de taart daarna met de appelmix en bak 40-45 minuten (of 30 minuten voor kleine taartjes) gaar in de oven.

6

Goed laten afkoelen, decoreer met slagroom en glutenvrije pepernoten en geniet!

7

TIP: Heb je wat deeg over? Bak hier kleine pepernootjes van door ze 10 minuutjes te bakken op 180°C.

8

Decoreer je taart met Sinterklaasprikkers! Download hier het gratis template

Add to Wishlist
Glutenvrije Havermout – 750 gram