Thaise quinoa kippensoep

60 min
Quinoavlokken

Ingredi├źnten

  • 1 kippenpoot zonder vel
  • 1 etl bouillonpoeder
  • 1 spaanse peper of 2 tl sambal
  • 1 etl zonnebloemolie
  • 40g De Halm quinoavlokken
  • 400ml kokosmelk light
  • 200g panklare spinazie
  • 1 tl gedroogd korianderblad

Bereidingswijze

1

Spoel de kippenpoot onder koud water af en leg deze in een pan met 4dl koud water en het bouillonpoeder. Breng aan de kook en laat 40 min sudderen tot het vlees gaar is.

2

Haal de kippenpoot uit het water en pluk (met twee vorken) het vlees eraf. Giet de bouillon door een zeef met keukenpapier om hem helder te krijgen.

3

Rol de peper tussen de handen (doe eventueel keukenhandschoenen aan), snijd de bovenkant eraf en klop de zaadjes eruit. Snijd de peper in dunne ringetjes.

4

Verhit de olie in een pan en fruit de peper (of sambal) op laag vuur met de quinoavlokken. Giet de bouillon en kokosmelk erbij en laat de soep 10 min zachtjes koken. Voeg de kip, spinazie en koriander toe en kook de soep nog eens 3 minuten.