Deze winterkoekjes hebben als basis onze havermout van Nederlandse bodem. Ze zijn heerlijk winters van smaak door de koek- en speculaaskruiden. Dit recept is ook heel leuk om te maken met kinderen. Dit recept is voor 12 koekjes.
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de havermout in een blender of keukenmachine en maal dit tot havermeel. Doe dit havermeel in een kom en meng dit met de suiker, specerijen en het bakpoeder.
Meng in een andere kom de amandelpasta, appelstroop, sinaasappelrasp en het vanille-extract. Het sap van de sinaasappel gebruik je straks voor het glazuur.
Voeg de beide mengsels samen en kneed tot een stevig deeg. Bestuif het aanrecht met wat (haver)meel en rol hierop het deeg uit. Steek met een uitsteekvormpje of met een glas koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op de bakplaat.
Bak de koekjes in 10 minuten goudbruin en laat ze dan afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen het glazuur. Meng de poedersuiker met het sinaasappelsap. Doe dit mengsel in een spuitzakje of vouw van bakpapier een hoorntje en doe het hierin.
Decoreer de koekjes met het glazuur en eventueel wat suikerpareltjes.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop