0

Volkoren Winterkoekjes

30 minuten Havermout 12 personen

Ingrediënten

  • 70 gram suiker
  • 65 gram amandelpasta (of pindakaas)
  • 80 gram appelstroop
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 145 gram (glutenvrije) havermout
  • Rasp van de schil van 1 sinaasappel
  • 100 gram poedersuiker
  • 2-3 eetlepels sinaasappelsap

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 160°C.

2

Doe de havermout in een blender of keukenmachine en maal dit tot havermeel. Doe dit havermeel in een kom en meng dit met de suiker, specerijen en het bakpoeder.

3

Meng in een andere kom de amandelpasta, appelstroop, sinaasappelrasp en het vanille-extract.

4

Voeg de beide mengsels samen en kneed tot een stevig deeg. Bestuif het aanrecht met wat (haver)meel en rol hierop het deeg uit. Steek met een uitsteekvormpje of met een glas koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

5

Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Laat de koekjes vervolgens op een rooster afkoelen.

7

Maak ondertussen het glazuur. Meng de poedersuiker met het sinaasappelsap. Doe dit mengsel in een spuitzakje of vouw van bakpapier een hoorntje en doe het hierin.

8

Decoreer de koekjes met het glazuur en eventueel wat suikerpareltjes.

Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!