Meng de lijnzaad met het water en zet dit voor 10 minuten apart.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius en vet een taartbodem in.
Blend de havermout met de amandelen tot een fijn meel. Meng deze met de overige ingrediënten voor de bodem. Druk in de taartbodem, bedek met een vel bakpapier en leg de bakbonen daar overheen. Bak in 35-40 minuten goudbruin. Je kunt de bodem ook ‘blind bakken’ met droge bonen. Let wel: deze kun je hierna niet meer consumeren, maar wel nog heel lang gebruiken als bakbonen. Laat goed afkoelen
Meng het custard poeder met de kurkuma een paar eetlepels plantaardige melk tot een papje. Breng de resterende melk aan de kook en roer hier de suiker en het papje doorheen. Laat het nog drie minuten zachtjes doorkoken en blijf goed roeren. Giet het mengsel over de taartbodem en zet de taart voor minstens drie uur in de koelkast.
Versier met vers fruit en eet ‘m lekker op!
"Deze kleurrijke, fruitige taart is een typische voorjaarstaart. De romige vulling is gemaakt met custard en de bodem is op basis van haver en amandelen. Past in elke taartvorm!" - Miriam, The Veggie Reporter The Veggie Reporter ontwikkelde dit heerlijke recept voor ons. Op haar blog vind je de makkelijkste, lekkerste en meest creatieve plantaardige recepten en blogposts.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop