0

Havermoutpap met mango-chili compote, kokosyoghurt en geroosterde amandelen

10 minuten Glutenvrije Havermout – 750 gram 2 personen

"Havermoutpap is niet saai met deze heerlijke, vegan mango-chili compote. Met wat kokosyoghurt en geroosterde amandelen maak je ‘m helemaal af!" -Miriam, The Veggie Reporter

Ingrediënten

  • 100 gram glutenvrije havermout
  • 300 milliliter water
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • snufje zout
  • 250 gram bevroren mango blokjes
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • halve rode peper
  • sap van een halve citroen
  • 50 gram geroosterde amandelen
  • 2 flinke eetlepels kokosyoghurt

Bereidingswijze

1

Voeg alle ingrediënten toe aan een pan en breng aan de kook. Wanneer het kookt, kun je het vuur op een laag tot middelhoog vuur zetten. Laat het rustig pruttelen (vergeet niet af en toe te roeren) voor 7-8 minuten.

2

De mango-chili compote maak je door de rode peper zo fijn mogelijk te snijden. Voeg alle ingrediënten toe aan een pan en laat het zachtjes pruttelen tot alle vocht is verdwenen. Voeg meer kokosbloesemsuiker of citroensap toe naar smaak. Laat de compote afkoelen en bewaar het in een glazen pot. In de koelkast kan het tot twee weken goed blijven.

3

Serveer de havermoutpap met twee grote eetlepels mango-chili compote, de kokosyoghurt en de geroosterde amandelen.

4

The Veggie Reporter ontwikkelde dit heerlijke recept voor ons. Op haar blog vind je de makkelijkste, lekkerste en meest creatieve plantaardige recepten en blogposts.

Glutenvrije Havermout – 750 gram
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!