0

Havermoutpap met appel, karamelsaus en geroosterde amandelen

10 minuten Glutenvrije Havermout – 750 gram 2 personen

'Geïnspireerd op de signature dish van havermoutrestaurant Grod in Kopenhagen presenteer ik u mijn favoriete ontbijt ooit: havermoutpap met dadel-karamelsaus en geroosterde amandelen.' - Miriam, The Veggie Reporter

Ingrediënten

  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • 300 milliliter water
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • klein snufje zout
  • 15 medjoul dadels (week ze even in warm water als ze niet zacht zijn)
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • plantaardige melk om te verdunnen
  • 1/2 theelepel pure vanille (vloeibaar of van een stokje)
  • 1 appel in blokjes
  • 50 gram geroosterde amandelen

Bereidingswijze

1

Voeg alle ingrediënten voor de havermoutpap toe aan een pan en breng aan de kook. Wanneer het kookt, kun je het vuur op een laag tot middelhoog vuur zetten. Laat het rustig pruttelen (vergeet niet af en toe te roeren) voor 7-8 minuten.

2

Voor de karamelsaus voeg je alle ingrediënten toe aan een blender of keukenmachine. Je kunt ook een staafmixer gebruiken, maar ik gooi het eigenlijk altijd in mijn keukenmachine. Voeg steeds een klein scheutje plantaardige melk toe om het te verdunnen tot je de dikte hebt die jij prettig vindt. Ik gebruik meestal niet meer dan 5-6 eetlepels.

3

De karamel kun je tot 2 weken in de koelkast bewaren.

4

Serveer de havermoutpap met twee eetlepels karamelsaus, de appelblokjes en de geroosterde amandelen.

5

The Veggie Reporter ontwikkelde dit heerlijke recept voor ons. Op haar blog vind je de makkelijkste, lekkerste en meest creatieve plantaardige recepten en blogposts.

Glutenvrije Havermout – 750 gram
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!