0

Havermout Pancakes

20 minuten Havermout 2 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • 3 eetlepels water
  • 100 gram havermout
  • 60 gram havermeel
  • 1 theelepel baking soda
  • ¼ theelepel zout
  • 250 milliliter (plantaardige) melk
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • ½ eetlepel appelcider azijn
  • Boter of olie om in te bakken

Bereidingswijze

1

Meng het lijnzaad met het water en laat dit mengsel 5 minuten staan.

2

Doe de havermout, het havermeel, de baking soda, het zout, de plantaardige melk, de ahornsiroop, het lijnzaadmengsel en de appelcider azijn in een blender en mix alles tot een glad beslag. Je kunt hiervoor ook een staafmixer gebruiken.

3

Verwarm wat boter of olie in een pan. Bak hierin kleine pannenkoekjes met een diameter van zo'n 10 centimeter.

Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!