0

Havermout met Gestoofde Aardbei

30 minuten Glutenvrije Havermout – 750 gram 2 personen

Ingrediënten

  • 80 gram glutenvrije havermout
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • rasp van ½ citroen
  • 400 milliliter (plantaardige) melk
  • 150 gram verse aardbeien
  • ½ theelepel citroensap
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 eetlepels amandelpasta
  • 2 eetlepels fijngehakte amandelen
  • rasp van ½ citroenMeng de havermout, het chiazaad, het lijnzaad, de rasp van ½ citroen en de melk in een pan. Zet de pan op het vuur. Verwarm de havermout al roerende gedurende 10 tot 15 minuten op laag vuur.

Bereidingswijze

1

Meng de havermout, het chiazaad, het lijnzaad, de rasp van ½ citroen en de melk in een pan. Zet de pan op het vuur. Verwarm de havermout al roerende gedurende 10 tot 15 minuten op laag vuur.

2

Maak ondertussen de gestoofde aardbeien. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer deze. Verwarm 50 milliliter water in een pan. Doe hier de aardbeien, citroensap en vanillesuiker in. Laat het geheel 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig door de pan.

3

Verdeel de havermout over twee kommen. Doe hier de gestoofde aardbeien bij. Garneer met de amandelpasta, fijngehakte amandelen en de rasp van een halve citroen.

Add to Wishlist
Glutenvrije Havermout – 750 gram