0

Glutenvrije Pindakaas Superfoodkoeken

40 minuten Glutenvrije Havermout – 750 gram 7 personen

Ingrediënten

  • 50 gram glutenvrije havermout
  • 30 gram pinda's
  • 3 eetlepels lijnzaad
  • 3 eetlepels hennepzaad
  • 40 gram pindakaas
  • 20 gram kokosolie
  • 25 gram plantaardige proteïne poeder
  • 150 gram dadels

Bereidingswijze

1

Doe de de dadels in een bakje met lauw water en laat ze 10 minuten weken. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Doe als eerste de pinda’s en de havermout in de keukenmachine en blend dit totdat het een poeder structuur heeft.

3

Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en blend nog een keer goed, knijp het water wat in de dadels zit er wel een beetje uit voordat je ze in de keukenmachine doet.

4

Als het deeg niet echt wil blenden kun je een eetlepel plantaardige melk toevoegen. Haal het deeg uit de keukenmachine en verdeel in 7 tot 8 koeken. Het deeg is wat kruimelig dus even goed met je handen aandrukken als je een koek vormt.

5

Leg ze allemaal op de bakplaat en zet in de oven voor 20-25 minuten. Laat 10 minuten afkoelen voordat je ze eet.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!