0

Glutenvrije Ontbijt ‘Cheese’cake Taartjes

1 uur en 20 minuten Glutenvrije Havermout – 750 gram 2 personen

Ingrediënten

  • 40 gram walnoten
  • 60 gram (glutenvrije) havermout
  • 30 gram kokosolie
  • 30 gram agavesiroop
  • 380 gram (plantaardige) yoghurt naar keuze
  • 20 gram bloem
  • 20 gram kokosolie

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en en vet de bakvormpjes in met een beetje kokosolie.

2

Doe de walnoten, havermout, kokosolie en agavesiroop in een blender en mix totdat er een deeg ontstaat. Verdeel dit over de 2 bakvormpjes in een gelijkmatige laag. Druk daarna goed aan en bak 10-15 minuten in de oven tot het goudbruin is.

3

Haal het uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Draai ook de oven terug naar 175 graden.

4

Smelt de kokosolie en mix de bloem, yoghurt en kokosolie tot een egaal mengsel. Verdeel dit over de bakvormpjes met de bodem erin en bak 65 tot 70 minuten in de oven af.

5

Zet daarna de oven uit en laat de taartjes erin staan totdat de oven is afgekoeld. Verplaats daarna naar de koelkast en laat ze daar een hele nacht staan. Serveer met vers fruit en eventueel granola en je ontbijttaartje is ready to eat!

6

Ansie, van FansieFood ontwikkelde dit heerlijke recept. Op fansiefood.com vind je makkelijke en snelle recepten voor onder andere ontbijt, lunch, diner en snacks. Easy, vooral lekkere en soms healthy hapjes dus, maar die er tegelijkertijd toch leuk uit zien.

Glutenvrije Havermout – 750 gram
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!