0

Glutenvrij en Volkoren Kokosbrood

10 minuten (+ 50 minuten baktijd) Glutenvrije Havermout – 750 gram 12 personen

Ingrediënten

  • 250 milliliter kokosmelk
  • 120 gram (glutenvrije) havermout
  • 120 gram (glutenvrij) havermeel (dit kun je maken door havermout fijn te malen in een blender of keukenmachine)
  • 60 gram appelmoes
  • 40 gram gemalen lijnzaad
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 1 eetlepel alzijn
  • 1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet een cakeblik in met olie of leg er bakpapier in.

2

Voeg in een grote kom de kokosmelk en de havermout samen. Laat dit ongeveer 10-15 minuutjes weken.

3

Voeg daarna de kokossuiker, gebroken lijnzaad, appelmoes, havermeel, bakpoeder, zonnebloemolie, azijn en zout toe. Mix goed door elkaar en doe het beslag in het cakeblik

4

Bak het kokos/haverbrood in 50-55 minuten gaar. Garneer met wat extra geraspte kokos, vruchten en/of noten.

Glutenvrije Havermout – 750 gram
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!