25 minuten
Glutenvrij en Volkoren Kokosbrood
10 minuten (+ 50 minuten baktijd) Glutenvrije Havermout – 750 gram 12 personenIngrediënten
- 250 milliliter kokosmelk
- 120 gram (glutenvrije) havermout
- 120 gram (glutenvrij) havermeel (dit kun je maken door havermout fijn te malen in een blender of keukenmachine)
- 60 gram appelmoes
- 40 gram gemalen lijnzaad
- 60 gram kokosbloesemsuiker
- 60 gram zonnebloemolie
- 1 eetlepel alzijn
- 1 zakje bakpoeder
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet een cakeblik in met olie of leg er bakpapier in.
2
Voeg in een grote kom de kokosmelk en de havermout samen. Laat dit ongeveer 10-15 minuutjes weken.
3
Voeg daarna de kokossuiker, gebroken lijnzaad, appelmoes, havermeel, bakpoeder, zonnebloemolie, azijn en zout toe. Mix goed door elkaar en doe het beslag in het cakeblik
4
Bak het kokos/haverbrood in 50-55 minuten gaar. Garneer met wat extra geraspte kokos, vruchten en/of noten.