0

Chai Spiced Bananabread Muffins

60 minuten Havermout

Ingrediënten

  • 100 gram havermout, vermalen tot meel in een blender of keukenmachine
  • 50 gram havermout
  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • 2 theelepels chai spice (kant-en-klare mix of zelfgemaakt, zie verhoudingen hieronder)
  • ¼ theelepel zout
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 milliliter kokosolie
  • 60 milliliter sojamelk
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • ½ theelepel vanille-extract of het vanillemerg uit 1 vanillepeul
  • VOOR DE ROOMKAASTOPPING
  • 200 gram (plantaardige) roomkaas
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel chai spice mix
  • CHAI SPICE MIX
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen kardemom

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180℃.

2

Meng het havermeel, de havermout, het volkoren tarwemeel, het bakpoeder, de baking soda, de chai spice, het zout en de suiker.

3

Doe de bananen, de sojamelk, de kokosolie, de appelcider azijn en het vanille-extract of de vanillemerg in een blender. Mix alles tot een gladde massa.

4

Voeg het bananenmengsel toe aan het havermoutmengsel. Spatel dit goed door tot een beslag. Verdeel het beslag over 6 tot 8 muffinvormpjes. Bak de muffins 35 tot 40 minuten op 180℃.

5

Maak ondertussen de roomkaas topping. Klop de roomkaas met een garde los. Meng de roomkaas vervolgens met de ahornsiroop en chai spice mix.

6

Haal de muffins uit de oven en laat ze helemaal afkoelen. Garneer de muffins vervolgens met de roomkaas.

Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!