0

Hartige Haverbowl

15 minuten Haverzemelen 1 personen

Ingrediënten

  • 40 gram havermout (eventueel glutenvrije havermout)
  • 20 gram haverzemelen
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 1 theelepel sojasaus (gebruik tamari voor een glutenvrij gerecht)
  • Een snufje versgemalen zwarte peper
  • 100 gram shiitake paddenstoelen
  • 1 eetlepel (sesam)olie
  • 1 lente uitje, in dunne ringetjes gesneden
  • 1/2 eetlepel chili olie
  • Een handje rucola

Bereidingswijze

1

Doe de havermout, haverzemelen en groentebouillon in een pan. Verwarm al roerende voor zo’n 10 minuten op laag vuur.

2

Halveer ondertussen de shiitake. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de shiitake in enkele minuten goudbruin.

3

Breng de haverpap op smaak met wat sojasaus en zwarte peper. Doe de pap in een bord en garneer met de gebakken shiitake, lente uitjes, chili olie en een handje rucola.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!