Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Webshop: Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 25,- | Binnen 3 werkdagen verzonden

Glutenvrije gierstpannenkoekjes met appel en kaneel

20 minuten
Gierstvlokken

Ingrediënten

  • 75 gram gierstvlokken
  • 200 milliliter amandelmelk
  • halve, stevige appel
  • 1 eetlepel olie (wij raden hazelnootolie aan)
  • wat margarine om in te bakken (ongezouten)
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • OPTIONEEL: agavesiroop

Bereidingswijze

1

Snijd de halve appel in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter. Doe deze in een kom samen met de gierstvlokken, de kaneel en het zout. Hussel goed door elkaar.

2

Voeg nu de amandelmelk toe, roer goed door en laat 10 minuten staan zodat het beslag wat dikker wordt.

3

Verhit in een koekenpan wat ongezouten margarine op laag vuur. Doe nu een opscheplepel beslag in de pan en bak aan elke kant in twee minuten langzaam gaar. Let op: de pannenkoekjes zullen vrij breekbaar zijn, wees daarom voorzichtig met omdraaien.

4

Stapel de pannenkoekjes op op een bord en schenk er eventueel nog wat agavesiroop overheen. Smakelijk!