0

Glutenvrije gierst-citroen koekjes

30 minuten Gierstvlokken 7 personen

Ingrediënten

  • 125 milliliter olijfolie
  • 4 eetlepels (plantaardige) yoghurt
  • 2 biologische citroenen
  • 130 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram (glutenvrije) havermout
  • 60 gram gierstvlokken + extra voor topping
  • 50 gram geraspte kokos + extra voor topping

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Meng doe de olijfolie, yoghurt, citroensap van één citroen en de rasp van twee citroenen in een kom. Meng in een andere kom de basterdsuiker, amandelmeel, havermout, gierstvlokken en geraspte kokos.

3

Voeg de ingrediënten bij elkaar en mix totdat er een deeg vormt.

4

Verdeel het deeg in ongeveer 20 balletjes. Druk deze plat op de bakplaat en verdeel eventueel wat extra citroenrasp en kokosrasp over de koekjes. Bak ongeveer 10-15 minuten goudbruin.

Gierstvlokken
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!