0

Veganistische Bitterballen

30 minuten (+4 uur rusttijd) Gierstvlokken 25 personen

Ingrediënten

  • VOOR DE VULLING
  • 230 milliliter groentebouillon
  • 35 gram (plantaardige) boter
  • 35 gram bloem
  • 2 verpakkingen pulled seitan (Bumi) of seitan uit pot (B.v. Terrasana 700 gram)
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • zwarte peper naar smaak
  • OM TE PANEREN
  • 50 gram bloem
  • 12 gram maizena
  • 100 milliliter water
  • 100 gram Gierstvlokken
  • 100 gram Quinoavlokken
  • Olie om in te frituren

Bereidingswijze

1

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en gaar deze 3 minuten. Voeg al roerend beetje bij beetje de bouillon toe. Roer tot een gladde saus.

2

Snijd de pulled seitan in fijne stukjes. Voeg dit samen met de nootmuskaat en peper toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar. Proef het mengsel en breng het eventueel nog wat verder op smaak met zout of peper. Schep het mengsel in een diep bord of ondiepe kom. Dek het bord af met wat plastic folie en zet het in de koelkast. Laat het bitterballenmengsel in 4 uur goed afkoelen.

3

Meng de bloem, maizena en het water in een kommetje en roer dit goed door. Dit papje gebruik je tijdens het paneren als plantaardige vervanger van ei. Eet je niet plantaardig, dan kun je in plaats van dit papje ook 2 eieren klutsen. Doe het ei of de ei-vervanger in een diep bord. Meng in een ander diep bord de gierst- en quinoavlokken.

4

Rol 25 balletjes van het bitterballenmengsel. Wentel de balletjes eerst door het gierst-quinoamengsel, vervolgens door het bloem- maizenamengsel en tot slot nog eens door de gierst- en quinoavlokken. Leg de bitterballen op een bord en laat ze 2 uur opstijven in de koelkast.

5

Verhit de frituur of een pan met olie tot 180 graden. Frituur hierin de bitterballen 3 tot 5 minuten.

Gierstvlokken
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!