Gierstsalade
Ingrediënten
- 200g gierst
- 50g De Halm quinoavlokken
- Zout en peper
- 1 courgette
- 1 grote pot zongedroogde tomaten op olie
- 24 groene olijven zonder pit
- 1 etl fijngesneden verse munt
Bereidingswijze
Spoel de gierst in een zeef onder koud water en laat uitlekken. Breng 2 liter water met zout aan de kook en voeg de gierst toe.
Zet de pan op een zeer laag vuur en kook de gierst 10 minuten. Voeg de quinoavlokken toe en kook nog 8 minuten.
Giet het gierst-quinoamengsel af en meng er 3 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten door. Maak het geheel met een vork los.
Snijd de courgette doormidden
verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de courgette in plakjes.
Verhit 1 eetlepel tomatenolie in een koekenpan en bak de courgette tot hij goudbruin is.
Snijd 8 zongedroogde tomaten in kleine reepjes en snijd de olijven doormidden. Meng dit met de munt door de gierst.
Voeg eventueel nog extra tomatenolie toe en breng de salade op smaak met zout en peper. Serveer de salade lauwwarm of koud met de courgette.