Breng het water aan de kook en voeg al roerend de gierstvlokken met de suiker toe. Laat 7 minuten koken. Roer regel¬matig om aanbranden te voorkomen.
Spoel een diep bord af met koud water. Giet de gierstpap erin en laat deze afkoelen en stijf worden.
Maak onder¬tussen de appel-dadelcompote. Schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Ontpit de dadels en snijd ze in dunne reepjes.
Doe de appels met de dadels, het water, de honing en het kaneelstokje in een pan en kook het geheel op laag vuur in 10 minuten tot moes. Verwijder het kaneelstokje en laat de moes afkoelen.
Snijd de afgekoelde gierstpap in punten. Verhit de boter in een koeken-pan en bak de punten om en om krokant.
Serveer de gierstkoekjes warm met de afgekoelde compote. Lekker met (plantaardige) slagroom en wat blaadjes munt.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.