Gratis verzending NL vanaf € 25,- // BE vanaf € 30,- // Ivm. drukte POSTNL is de levertijd langer dan u van ons gewend bent!
0

Warme gierstkoekjes met appel dadel compote

30 min 4 personen

Ingrediënten

  • 350ml water
  • 70g De Halm gierstvlokken
  • 1 etl (riet)suiker
  • naar smaak
  • 4 moesappels
  • 8 dadels
  • 1dl water
  • 1 etl honing
  • 1 kaneelstokje
  • 20g boter

Bereidingswijze

1

Breng het water aan de kook en voeg al roerend de gierstvlokken met de suiker toe. Laat 7 minuten koken. Roer regel¬matig om aanbranden te voorkomen.

2

Spoel een diep bord af met koud water. Giet de gierstpap erin en laat deze afkoelen en stijf worden.

3

Maak onder¬tussen de appel-dadelcompote. Schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Ontpit de dadels en snijd ze in dunne reepjes.

4

Doe de appels met de dadels

5

het water

6

de honing en het kaneelstokje in een pan en kook het geheel op laag vuur in 10 minuten tot moes. Verwijder het kaneelstokje en laat de moes afkoelen.

7

Snijd de afgekoelde gierstpap in punten. Verhit de boter in een koeken-pan en bak de punten om en om krokant.

8

Serveer de gierstkoekjes warm met de afgekoelde compote.