Zoete aardappelstamppot
45 min 2 personenIngrediënten
- 70g De Halm gerstvlokken
- 3 zoete aardappelen
- 100g verse spinazie
- 100g pecorino kaas
- Een handje walnoten
- 100g zondgedroogde tomaten
- in reepjes
- 250g gerookte spekblokjes
- Snufje zout/ peper
- Scheutje olijfolie
Bereidingswijze
1
Schil de aardappelen en snij in stukken
2
breng ze aan de kook tot ze goed zacht zijn (+/- 25 min).
3
Doe de gerstvlokken in een blender zodat je kleine stukjes over houdt
4
Bak de spekjes en laat ze ‘uitlekken’ op keuken papier.
5
Snij de spinazie
6
en de pecorino in kleine stukjes. Rooster de walnoten in een pan.
7
Wanneer de aardappels zacht zijn giet je ze af maar bewaar wat van het kookvocht en doe hier de gerstvlokken in.
8
Prak de aardappelen en voeg de gewelde gerstvlokken toe aan de puree. Breng op smaak met wat zout/peper/olijfolie of de olie die bij de zongedroogde tomaatjes zit.
9
Voeg als laatste de spinazie
10
spekjes
11
pecorino
12
walnoten en zongedroogde tomaatjes toe.