Zoete aardappelstamppot

45 min
Gerstvlokken

Bereidingswijze

1

Schil de aardappelen en snij in stukken, breng ze aan de kook tot ze goed zacht zijn (+/- 25 min).

2

Doe de gerstvlokken in een blender zodat je kleine stukjes over houdt

3

Bak de spekjes en laat ze ‘uitlekken’ op keuken papier.

4

Snij de spinazie, en de pecorino in kleine stukjes. Rooster de walnoten in een pan.

5

Wanneer de aardappels zacht zijn giet je ze af maar bewaar wat van het kookvocht en doe hier de gerstvlokken in.

6

Prak de aardappelen en voeg de gewelde gerstvlokken toe aan de puree. Breng op smaak met wat zout/peper/olijfolie of de olie die bij de zongedroogde tomaatjes zit.

7

Voeg als laatste de spinazie, spekjes, pecorino, walnoten en zongedroogde tomaatjes toe.

Ingrediënten

  • 70g De Halm gerstvlokken
  • 3 zoete aardappelen
  • 100g verse spinazie
  • 100g pecorino kaas
  • Een handje walnoten
  • 100g zondgedroogde tomaten, in reepjes
  • 250g gerookte spekblokjes
  • Snufje zout/ peper
  • Scheutje olijfolie