0

Zoete aardappelstamppot

45 min Gerstvlokken 2 personen

Ingrediënten

  • 70g De Halm gerstvlokken
  • 3 zoete aardappelen
  • 100g verse spinazie
  • 100g pecorino kaas
  • Een handje walnoten
  • 100g zondgedroogde tomaten
  • in reepjes
  • 250g gerookte spekblokjes
  • Snufje zout/ peper
  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze

1

Schil de aardappelen en snij in stukken

2

breng ze aan de kook tot ze goed zacht zijn (+/- 25 min).

3

Doe de gerstvlokken in een blender zodat je kleine stukjes over houdt

4

Bak de spekjes en laat ze ‘uitlekken’ op keuken papier.

5

Snij de spinazie

6

en de pecorino in kleine stukjes. Rooster de walnoten in een pan.

7

Wanneer de aardappels zacht zijn giet je ze af maar bewaar wat van het kookvocht en doe hier de gerstvlokken in.

8

Prak de aardappelen en voeg de gewelde gerstvlokken toe aan de puree. Breng op smaak met wat zout/peper/olijfolie of de olie die bij de zongedroogde tomaatjes zit.

9

Voeg als laatste de spinazie

10

spekjes

11

pecorino

12

walnoten en zongedroogde tomaatjes toe.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!