Snijd de paddenstoelen fijn. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de sjalotjes tot deze glazig zijn. Snijd de salie fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm. Voeg deze samen met de knoflook toe aan de sjalotten. Voeg na 3 minuten de fijngehakte paddenstoelen toe. Bak deze op matig vuur enkele minuten mee tot de paddenstoelen hun vocht loslaten. Voeg dan de gerstvlokken en alle smaakmakers toe en eventueel een scheutje water wanneer het mengsel te droog is. Bak het geheel nog 5 minuten en laat het mengsel dan afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom. Kneed dit deeg 10 tot 15 minuten stevig door. Heb je een krachtige mixer, dan is 5 tot 10 minuten kneden meestal voldoende. Maak een bal van het deeg en leg dit in een ingevette kom. Dek de kom af met een stuk plastic folie of een natte theedoek. Laat het deeg 1 uur rijzen.
Kneed het vegetarische mengsel met je handen door om alle ingrediënten nog eens goed te mengen. Vorm er vervolgens 12 porties van en rol deze tot worstjes.
Verdeel het deeg in 12 balletjes. Rol deze balletjes ovaal uit. Leg op elke plak deeg een worstje en vouw het deeg op tot worstenbroodje. Laat de worstenbroodjes een half uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C. Bestrijk de broodjes met wat water, besprenkel met wat gerstvlokken en bak ze 15 minuten in de oven.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Your cart is currently empty.
Return to Shop
We hebben onze muesli’s verbeterd. Het kan zijn dat je bij je bestelling nog verpakkingen krijgt met de oude receptuur, al met de nieuwe, of een mix. We maken natuurlijk eerst de voorraad van de oude recepturen op. Als je een zak met de nieuwe receptuur hebt is deze te herkennen aan de groene sticker met “Nieuw recept” op de voorkant.