Snijd de paddenstoelen fijn. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de sjalotjes tot deze glazig zijn. Snijd de salie fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm. Voeg deze samen met de knoflook toe aan de sjalotten. Voeg na 3 minuten de fijngehakte paddenstoelen toe. Bak deze op matig vuur enkele minuten mee tot de paddenstoelen hun vocht loslaten. Voeg dan de gerstvlokken en alle smaakmakers toe en eventueel een scheutje water wanneer het mengsel te droog is. Bak het geheel nog 5 minuten en laat het mengsel dan afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom. Kneed dit deeg 10 tot 15 minuten stevig door. Heb je een krachtige mixer, dan is 5 tot 10 minuten kneden meestal voldoende. Maak een bal van het deeg en leg dit in een ingevette kom. Dek de kom af met een stuk plastic folie of een natte theedoek. Laat het deeg 1 uur rijzen.
Kneed het vegetarische mengsel met je handen door om alle ingrediënten nog eens goed te mengen. Vorm er vervolgens 12 porties van en rol deze tot worstjes.
Verdeel het deeg in 12 balletjes. Rol deze balletjes ovaal uit. Leg op elke plak deeg een worstje en vouw het deeg op tot worstenbroodje. Laat de worstenbroodjes een half uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C. Bestrijk de broodjes met wat water, besprenkel met wat gerstvlokken en bak ze 15 minuten in de oven.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.