Gerstovenschotel
Ingrediënten
- 300g gerst
- 200g tomaten
- 250g champignons
- 1 etl boter
- 2 etl fijngehakte bieslook
- 150ml zure room
- 100g geraspte kaas
- zout en peper
Bereidingswijze
1
Zet de gerst op met 5 dl water en zout naar smaak. Laat het aan de kook komen met het deksel op de pan. Zet hierna het vuur laag. Na 30 - 40 minuten is de gerst gaar.
2
Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Bak de champignons in de boter lichtbruin.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.
4
Vermeng nu de gekookte gerst met de tomaten
5
champignons
6
bieslook
7
zure room en de helft van de kaas. Maak het mengsel op smaak af met zout en peper.
8
Doe het mengsel in de ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Zet de schotel ongeveer 15 min in de oven.