Barley water
Ingrediënten
- 100 g gerstvlokken
- 1 l water
- 1 vijg of dadel of 2 gedroogde abrikozen
- 2 schijfjes citroen of sinaasappel met schil
- biologisch
- ¼ kaneelstokje
- Snufje zout
- 1 -2 kruidnagelen
- als u een warme drank maakt
- Appeldiksap of honing naar smaak
Bereidingswijze
1
Breng alle ingrediënten (behalve diksap of honing) langzaam aan de kook en laat dit mengsel
2
met de deksel schuin op de pan
3
op een laag pitje ca. 2 uur sudderen.
4
Variatietips
Giet de drank door een zeef en breng op smaak met appeldiksap of
5
mits hij wat afgekoeld is
6
met honing.
7
Als koude drank pas proeven als de drank met vruchtensap is vermengd
8
meestal is zoeten dan niet meer nodig.
9
Vervang de gerst door rijstvlokken. Deze drank werkt stoppend
10
vooral in combinatie met bosbessen-oersap.
11
Vervang gerst door havervlokken. Deze drank werkt laxerend.
12
Vervang gerst door gierstvlokken. Gierstdrank werkt versterkend op haren
13
huid en nagels.
14
Kook voor een pittige smaak 1-2 schijfjes gemberwortel mee. Werkt verwarmend.