Verwarm de boter in een pannetje tot deze gesmolten is. Doe de citroen gember crunchy in een blender of keukenmachine en vermaal deze tot een grof kruim. Voeg dit toe aan de gesmolten boter.
Bekleed de springvorm met bakpapier en giet het kruimelige mengsel hierin. Druk de kruimels goed aan op de bodem en probeer een opstaand randje te vormen. Lukt dit niet, no worries, je kunt ook gewoon een extra dikke platte bodem maken en hier de vulling op gieten. Laat de korst een uurtje in de koelkast uitharden.
Gelatine: Week de blaadjes gelatine in een bakje water. Meng de Griekse yoghurt met de vanille suiker en lemon curd. Verwarm een klein scheutje water in een pan en los hierin de gelatine blaadjes op. Giet het gelatinemengsel al roerende door het yoghurt mengsel. Agar agar: Meng de Griekse yoghurt met de vanille suiker en lemon curd. De Agar-agar los je op in een pannetje met een scheut kokend water, waarna je het toevoegt aan het yoghurtmengsel.
Giet het mengsel vervolgens in de springvorm. Laat de taart vervolgens volledig opstijven in de koelkast. Dit duurt minimaal 2 a 3 uur of maak de taart ’s avonds en laat hem een nacht in de koelkast opstijven.
Garneer de taart met wat extra citroen gember crunchy, wat blaadjes munt, wat schijfjes citroen en wat verkruimelde meringue schuimpjes.
Let op! Helaas is deze bindkracht van agar agar van korte duur en is het dus verstandig een recept met agar-agar niet al te vroeg van te voren te maken.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.