Vanille kwarktaart met appel kaneel crunchy

3,5 uur
Crunchy appel kaneel

Ingrediënten

  • 300g de Halm appel kaneel crunchy
  • 190g boter
  • 750g vanillekwark
  • 9 blaadjes gelatine
  • 150ml melk
  • 500ml slagroom
  • Eventueel 4el suiker
  • Vers gesneden appel en wat verse frambozen ter decoratie
  • 1el nougatine nootjes

Bereidingswijze

1

Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur en voeg de crunchy toe.

2

Roer het geheel goed door en maak met behulp van de bolling van een lepel een stevige bodem op een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Zet de springvorm in de koelkast.

3

Leg de gelatine blaadjes één voor één in een schaal koud water voor ongeveer 9min. Klop in een kom de slagroom met eventueel suiker stijf.

4

Verwarm de melk tot deze net een beetje begint te bubbelen. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het pannetje melk, blijf roeren tot de blaadjes opgelost zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

5

Roer de melk door de kwark en schep de slagroom erdoorheen. Zorg dat alles goed gemengd is voor je het mengsel in de springvorm giet.

6

Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. (Dit proces kun je eventueel versnellen door de springvorm in de vriezer te zetten) Decoreer met wat vers fruit en de nougatine nootjes en het feest kan beginnen!