Avocado geitenkaastruffel Crunchy citroen gember

20 min
Crunchy citroen gember

Ingrediënten

  • 150g de Halm crunchy citroen gember
  • ½ sjalot
  • 2 el sesamolie
  • 3 el sushiazijn
  • 2 el sojasaus
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 50g pistachenoten
  • 1 tl chilivlokken
  • 100g zachte (honing)geitenkaas
  • Half bakje tuinkers
  • 50g granaatappelpitjes
  • Optioneel, rucola

Bereidingswijze

1

Doe de pistachenoten, chilivlokken en de Halm crunchy citroen gember kort in de blender.

2

Snij de avocado’s overdwars door midden, haal de pit eruit en haal de schil eraf.

3

Vul de avocado’s met geitenkaas. Zet de twee helften weer tegen elkaar.

4

Smeer de buitenkant van de avocado in met wat sushi azijn en rol de helften door het crunchy mengsel

5

Maak een dressing door de fijngesneden sjalot, sesamolie, 2/3 van de sushi azijn en sojasaus te pureren met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper.

6

Garneer met eventueel wat rucola, granaatappel, dressing en tuinkers.