0

Appels uit de Oven met Spijs en Crumble

50 minuten Crunchy Appel / Kaneel 4 personen

Ingrediënten

  • VOOR DE APPELS
  • 4 appels
  • 150 gram amandelspijs (zie ingrediënten hieronder)
  • 80 gram Crunchy Appel Kaneel
  • 20 gram plantaardige boter
  • VOOR DE AMANDELSPIJS
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram suiker
  • 1/2 eetlepel appelmoes
  • Rasp van de schil van een halve citroen

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Hol de appels een beetje uit, gebruik hiervoor een meloenbolletjes lepel of een mesje. (de appel die je eruit haalt kun je pureren tot moes, deze moes kun je gebruiken voor de amandelspijs).

3

Meng alle ingrediënten voor de amandelspijs. Vul de uitgeholde appels met de amandelspijs. Zet de appels op de bakplaat en bak de appels 20 minuten.

4

Meng de Crunchy Appel Kaneel met de boter. Haal de appels na 20 minuten uit de oven en verdeel het crunchy mengsel over de bovenkant van de appels. Zet de appels nog 5 minuten terug in de oven.

5

Tip: Wil je de appels extra lekker maken? Serveer ze dan met plantaardige room en vanille-ijs.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!