0

Thaise pompoensoep met boekweitvlokken

Ingrediënten

  • 1 etl olijfolie
  • 1 ui
  • in grove stukken
  • 1 flespompoen
  • schoongemaakt en in stukken
  • 1 etl (glutenvrije) rode currypasta
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
  • 100g De Halm boekweitvlokken
  • 1l groentebouillon
  • 1 blikje maïs (200 gram)
  • 2 etl gehakte koriander
  • 4 etl crème fraîche

Bereidingswijze

1

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui een paar minuten. Roer de stukken pompoen en de currypasta erdoor.

2

Voeg de tomaten

3

boekweitvlokken en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep ca. 15 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Roer af en toe door.

4

Pureer de soep met een staafmixer en warm de maïskorrels even mee.

5

Schep de soep in kommen of borden en garneer met koriander en een schepje crème fraîche.

[ti_wishlists_addtowishlist product_id="1861"]
Boekweitvlokken

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!