Thaise pompoensoep met boekweitvlokken

30 min
Boekweitvlokken

Ingrediënten

  • 1 etl olijfolie
  • 1 ui, in grove stukken
  • 1 flespompoen, schoongemaakt en in stukken
  • 1 etl (glutenvrije) rode currypasta
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
  • 100g De Halm boekweitvlokken
  • 1l groentebouillon
  • 1 blikje maïs (200 gram)
  • 2 etl gehakte koriander
  • 4 etl crème fraîche

Bereidingswijze

1

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui een paar minuten. Roer de stukken pompoen en de currypasta erdoor.

2

Voeg de tomaten, boekweitvlokken en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep ca. 15 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Roer af en toe door.

3

Pureer de soep met een staafmixer en warm de maïskorrels even mee.

4

Schep de soep in kommen of borden en garneer met koriander en een schepje crème fraîche.