Smelt de boter. Los de gist
het ei en de boter erin op in lauw warme melk. Roer de bloem Boekweit en het zout door het beslag en meng goed door.
Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek.
Verhit de olie op 180 ºC. Roer het beslag door met een lepel. Schep met een ijslepel bolletjes uit het beslag en leg deze in de hete olie.
Wacht tot de bollen boven drijven en goud bruin zijn en haal ze daarna eruit (circa 6 min). Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Tip: Om een leuke vorm te krijgen voeg je iets meer bloem toe zodat het beslag wat steviger word. Nu kun je het beslag in een ingevet vormpje doen waarna je het in de frituur legt.
Bestuif de oliebollen met poedersuiker
of doop ze in witte chocolade zoals op de foto.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.