Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Oliebollen met Boekweit

45 minuten + 30 minuten wachttijd
Boekweitvlokken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 500 ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 ei
  • 250 g bloem
  • 250 g boekweitvlokken
  • 1 mespuntje zout

Bereidingswijze

1

Smelt de boter. Los de gist, het ei en de boter erin op in lauw warme melk. Roer de bloem Boekweit en het zout door het beslag en meng goed door.

2

Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek.

3

Verhit de olie op 180 ºC. Roer het beslag door met een lepel. Schep met een ijslepel bolletjes uit het beslag en leg deze in de hete olie.

4

Wacht tot de bollen boven drijven en goud bruin zijn en haal ze daarna eruit (circa 6 min). Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.

5

Tip: Om een leuke vorm te krijgen voeg je iets meer bloem toe zodat het beslag wat steviger word. Nu kun je het beslag in een ingevet vormpje doen waarna je het in de frituur legt.

6

Bestuif de oliebollen met poedersuiker, of doop ze in witte chocolade zoals op de foto.