0

Frisse Glutenvrije Boekweitmuffins

30 minuten Boekweitvlokken 12 personen

Ingrediënten

  • 150 gram boekweitvlokken
  • 110 gram amandelbloem
  • 70 gram rietsuiker
  • 1 theelepel baksoda
  • halve theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 250 milliliter (plantaardige) melk
  • 65 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 ei of eivervanger
  • sap en rasp van een halve citroen
  • 125 gram frambozen en/of bosbessen

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm van 12 cupjes in, of vul ze met cupcakevormpjes.

2

Zeef in een kleine kom het amandelmeel, de rietsuiker, de baksoda, de kaneel, de nootmuskaat en het zout. Zet apart.

3

Voeg in een middelgrote kom de boekweitvlokken, amandelmelk, olie, chiazaad, ei of eivervanger, citroensap en -rasp toe. Klop samen tot het goed gemengd is.

4

Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng het, maar niet te veel. Voeg de frambozen toe en roer voldoende om de frambozen in kleinere stukjes te breken.

5

Schep het beslag in de voorbereide muffinvorm.

6

Bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker die in de muffins wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen in de muffinvorm en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

7

Bewaar ze in een bakje op het aanrecht en geniet er binnen 2-3 dagen van, of vries ze in voor later gebruik!

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!