0

Rogge-boekweit granola

45 minuten Roggevlokken 10 personen

Ingrediënten

  • 250 gram roggevlokken
  • 200 gram boekweitvlokken
  • 150 gram grof gehakte amandelen
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • snuf zout
  • 150 milliliter appelsap op kamertemperatuur (gelieve niet uit concentraat)
  • 75 millliliter ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 100 gram gedroogde abrikozen, grof gehakt

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.

2

Voeg in een ruime beker of kom de appelsap, ahornsiroop, kokosolie en vanille extract samen en mix door elkaar totdat het één geheel is.

3

Voeg aan een grote beslangkom de rogge, boekweit, grofgehakte amandelen en gebroken lijnzaad samen en mix door elkaar. Voeg aan dit mengsel het vloeibare mengsel toe en zorg dat alle droge ingrediënten zijn gecoat in de vloeibare mix.

4

Verdeel de granola over twee bakplaten en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin door om de 5 minuten even om te roeren.

5

Wanneer de granola goudbruin is haal je deze uit de oven en verdeel je de gedroogde abrikozen over de plaat. Laat compleet afkoelen voordat je de granola in een luchtdichte verpakking bewaart.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!