0

Basisrecept: Glutenvrije Banketmix (1kg) van De Bisschopsmolen

Boekweitvlokken

Ingrediënten

  • 300 gram rijstvlokken
  • 300 gram quinoavlokken
  • 400 gram boekweitvlokken
  • 100 gram aardappelzetmeel of maïzena
  • 30 gram bakpoeder

Bereidingswijze

1

Meng de rijstvlokken, quinoavlokken en boekweitvlokken in een kom. Vermaal de granen in een kleine molen tot meel. Heb je geen molen? Dan kun je het eventueel met een hoge snelheidsmixer of keukenmachine.

2

Weeg de aardappelzetmeel en bakpoeder nauwkeurig af en voeg het toe aan het meel. Je glutenvrije banketmix is klaar!

3

TIP: Je kunt met diverse glutenvrije granen mengen en je eigen smaak creëren. Het maakt niet uit of je korrels of vlokken gebruikt. Of je nu meer gebruikt van het ene graan dan de andere. Hierdoor verandert de smaak en de karakter van de mix. Kijk naar: Granen voor info van granen en hun smaken.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!