0

Glutenvrije sinaasappel boekweit koekjes

20 min (+20 minuten baktijd) Boekweitvlokken 20 personen

Ingrediënten

  • 40 gram boekweivlokken van Meesters van De Halm
  • 90 gram boekweitmeel (maak dit door vlokken in een blender of keukenmachine fijn te malen)
  • 75 gram amandelbakmeel
  • 125 ml goede extra virgine olijfolie
  • 4 eetlepels plantaardige yoghurt
  • sap van 1 sinaasappel
  • rasp van 2 sinaasappels
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 40 gram kokosrasp (ongezoet)
  • 75 gram glutenvrije havermout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

2

Doe de olijfolie

3

yoghurt

4

sinaasappelsap en rasp in een kom en meng dit goed door met een garde of mixer.

5

Doe in een andere kom de droge ingrediënten: de lichte basterdsuiker

6

amandel bakmeel

7

boekweitmeel

8

boekweitvlokken

9

glutenvrije havermout en de geraspte kokos. Meng dit ook goed door elkaar.

10

Voeg de droge ingredienten toe aan de natte en mix dit goed door elkaar.

11

Rol balletjes van het deeg in de palm van je handen met een doorsnee van ongeveer 2-3 cm. Druk deze lichtjes aan op een met bakpapier bekleedde pakplaat. Strooi wat eventueel overgebleven boekweitvlokken

12

kokosrasp en/of sinaasappelrasp over de koekjes en bak ze 15-20 minuten goudbruin.

13

Als de koekjes net uit de oven komen zijn ze nog erg zacht. Naarmate ze afkoelen worden ze steviger. Smakelijk!

Boekweitvlokken
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!