0

Glutenvrije driegranen porridge (basisrecept)

10 minuten Quinoavlokken 2 personen

'Dit is een heerlijk basisrecept voor een glutenvrije pap die bestaat uit havervlokken, quinoavlokken en
boekweitvlokken. Binnen 10 minuten heb je deze porridge gemaakt!' - Miriam, The Veggie Reporter

Ingrediënten

  • 6 eetlepels (glutenvrije) havermout
  • 6 eetlepels quinoavlokken
  • 6 eetlepels boekweitvlokken
  • 400 milliliter water
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • heel klein snufje zout
  • toppings naar keuze zoals: vers- of bevroren fruit, notenpasta en/of kaneel.

Bereidingswijze

1

Voeg alle ingrediënten toe aan een pan en breng aan de kook. Wanneer het kookt, kun je het vuur op een laag tot middelhoog vuur zetten. Laat het rustig pruttelen (vergeet niet af en toe te roeren) voor 7-8 minuten. Serveer met je favoriete toppings!

2

The Veggie Reporter ontwikkelde dit heerlijke recept voor ons. Op haar blog vind je de makkelijkste, lekkerste en meest creatieve plantaardige recepten en blogposts.

Quinoavlokken
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!