Doe de speltbloem, het boekweitmeel, zout, de gist, olijfolie, water en de havermout of havergrutten in een kom. Roer met een houten lepel alles goed door elkaar. Het deeg moet licht plakkerig aanvoelen.
Bedek de kom met plasticfolie of een vochtige theedoek, laat het deeg minimaal 6 uur en maximaal 15 uur staan.
Bebloem je handen, haal het deeg uit de kom en maak er een bal van. Bekleed de braadpan met bakpapier, leg de deegbal erin, doe het deksel erop en laat het deeg nog 30 minuten rusten op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de pan met deeg en deksel in de voorverwarmde oven en bak er in circa 40 minuten een prachtig brood van.
Dit recept is van Havermoutje.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop