Groentepizza

55 min
Boekweitvlokken

Bereidingswijze

1
Pizzabodem

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius

2

Maal de boekweit in een blender tot fijn meel. Doe het in een mengkom en voeg hier de oregano, een snuf zout wat peper en bakpoeder aan toe. Meng goed door.

3

Doe de spinazie in de keukenmachine en hak heel fijn. Voeg de spinazie en de kwark toe in de mengkom. Voeg als laatste de eieren toe en meng alles tot een glad beslag.

4

Giet het beslag op het bakpapier en gebruik de bolle kant van een lepel om het mengsel goed uit te spreiden. Zorg ervoor dat de pizza overal even dik is, zo’n 0,3 cm.

5

Schuif de pizza nu de voorverwarmde oven in en bak in 15 – 20 minuten gaar en ietsjes gebruind. Laat de oven aan staan.

6
Topping

Smeer 100 ml tomatenpuree dunnetjes uit over de bodem beleg de boekweitpizza met de ui en mozzarella.

7

Doe de Pizza nog eens 15 min in de oven, tot de mozarella gesmolten is.

8

Haal de pizza uit de oven en beleg met de parmaham en rucola. Strooi er als laatste de parmezaanse kaas over.

Ingrediënten

  • 100g de Halm boekweit
  • 2 eieren
  • 100g kwark
  • 100g verse spinazie
  • 1 el oregano
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • peper
  • 100ml tomatenpuree
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 4 plakken parmaham
  • 2 flinke handen rucola
  • parmezaanse kaas