Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 25,- | Binnen 3 werkdagen verzonden
0
0

Glutenvrije sinaasappel no-cheese cake

20 minuten + 30 minuten opstijftijd Boekweitvlokken

Ingrediënten

  • 1 springvorm (18 cm)
  • 100 gram boekweitvlokken
  • 100 gram havermout
  • 30 gram amandelpasta
  • snuf zout
  • theelepel kaneel
  • 40 gram ahornsiroop
  • 30 gram koudgeperste olijfolie
  • 1 theelepel agar agar
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 60 gram ahornsiroop*
  • 500 gram kokos-of sojayoghurt*
  • 150 gram sinaasappeljam*
  • *op kamertemperatuur zodat de agar agar niet direct stolt

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 170ºC.

2

Maal de boekweit en de haver in de keukenmachine fijn.

3

Meng het meel met de amandelpasta, zout, kaneel, siroop en de olie.

4

Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van een ingevette springvorm en bak de bodem in 15 minuten in het midden van de oven.

5

Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

6

Voor de no-cheese laag, los je de agar agar in het sinaasappelsap op door het samen 3 minuten te koken.

7

Meng de siroop, yoghurt en sinaasappeljam met een garde door elkaar. Voeg de opgeloste agar agar hieraan toe en schenk dit over de springvorm. Laat de sinaasappel no-cheese cake in de koelkast opstijven.

Dietist Anna Hecheltjens ontwikkelde dit heerlijke recept. Op haar Instagram vind je de heerlijkste, gezonde recepten en blogposts over gezond en gebalanceerd leven.