0

Glutenvrije sinaasappel no-cheese cake

20 minuten + 30 minuten opstijftijd Boekweitvlokken 8 personen

Ingrediënten

  • 1 springvorm (18 cm)
  • 100 gram boekweitvlokken
  • 100 gram havermout
  • 30 gram amandelpasta
  • snuf zout
  • theelepel kaneel
  • 40 gram ahornsiroop
  • 30 gram koudgeperste olijfolie
  • 1 theelepel agar agar
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 60 gram ahornsiroop*
  • 500 gram kokos-of sojayoghurt*
  • 150 gram sinaasappeljam*
  • *op kamertemperatuur zodat de agar agar niet direct stolt

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 170ºC.

2

Maal de boekweit en de haver in de keukenmachine fijn.

3

Meng het meel met de amandelpasta, zout, kaneel, siroop en de olie.

4

Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van een ingevette springvorm en bak de bodem in 15 minuten in het midden van de oven.

5

Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

6

Voor de no-cheese laag, los je de agar agar in het sinaasappelsap op door het samen 3 minuten te koken.

7

Meng de siroop, yoghurt en sinaasappeljam met een garde door elkaar. Voeg de opgeloste agar agar hieraan toe en schenk dit over de springvorm. Laat de sinaasappel no-cheese cake in de koelkast opstijven.

Dietist Anna Hecheltjens ontwikkelde dit heerlijke recept. Op haar Instagram vind je de heerlijkste, gezonde recepten en blogposts over gezond en gebalanceerd leven.

Boekweitvlokken
Tijdelijk uitverkocht

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!