0

Boekweit-bosbessencrumble

30 minuten Boekweitvlokken 2 personen

Ingrediënten

  • 10 gram pompoenpitten
  • 25 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram havemout
  • 50 gram boekweitvlokken
  • 150 gram diepvries bosbessen
  • 1 theelepel maizena

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

2

Verwarm de boter of margarie au bain marie. Wanneer deze geheel gesmolten is voeg je de ahornsiroop toe en meng je dit door elkaar. Zet het vuur uit.

3

Voeg vervolgens de gepofte pompoenpitten, gebroken lijnzaad, kaneel, haver- en boekweitvlokken toe en meng goed door elkaar totdat de boter helemaal is opgenomen door de vlokken.

4

Doe in een kleine ovenschaal de bosbessen en meng deze met de theelepel maizena. Schep het vlokkenmengsel er overheen.

5

Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!